alerjik astım

alerjik astım; çeşitli mikrobik ajanlar veya toksinlere karşı vücudun ve solunum yollarının göstermiş olduğu kronik iltihabi bir reaksiyondur. fakat şunu da belirtmekte fayda var, bu reaksiyon sürecinde mikrobik bir etken yoktur. ancak reaksiyon sonucunda hava yolları daralır ve aşırı duyarlı hale gelir.
alerji; bazı maddelere karşı aşırı bir duyarlılık durumudur. alerji semptomları, vücudun bağışıklık sisteminin yabancı bir maddeye (antijenlere) yanıt vermesi ile başlar ve bağışıklık sistemi alerjenin vücuda giriş yaptığı yere antikor gönderir.

mevsimsel alerjide sadece deride kaşıntı değil, hapşırma, nezle, nefes darlığı gibi şikayetler de olabilir. alerjik reaksiyonlar; deri, göz, burun, akciğer gibi birçok değişik organda görülebilir. alerjik durumlar; astım, saman nezlesi, konjuktivit, dermatit gibi hastalıklarla seyreder. çözüm olarak, sonbaharda vakit kaybetmeden ilaç tedavisine başlanması önerilmektedir. böylece hastalığın etkileri hafifleyecek ve bireyler hastaneye gidecek kadar kötüleşmeyecektir.