kurban bayramı

aslı hac bayramıdır. kurban adını hz ibrahim'e indirilen koçtan dolayı alır. mesela ramazan bayramı da şeker bayramı değildir.

her neyse biz asıl anlamını söyleyelim.
ramazan ve öncesi üç aylarda nefs mücadelesine giren birimsel bilinç kadir gecesinde yaşamış olduğu yokluğun aslında allahın kudretinin ortaya çıkışı olduğunu anladığı için kadir yani kudret gecesidir.

bunu hisseden ve fark eden bilinç ramazan bayramını idrak eder.

sonrasında ise ortalama 2-2,5 ay kadar sonra ise birimsel nefsinin yani nefsinin yok tamamen allah olduğunu anlaması kurb- anıdır. yani allahtan başka bir yapı olmadığının anlaşılmasıdır.

kesilen kurban budur. birim kendindeki nefsi feda eder ve allahtan gayrı olmadığını idrak eder. ibrahimiyet makamıdır.

şimdi işin metaforunu düşünelim. ibrahim allaha kendisini göstermesi için yalvarır ve karşılığında oğlunu ( kendinden ortaya çıkmış bütün fiillerini ve benliğini) kurban etmek ister ve tam oğlunu kesecekken gökten ( sema diye anladılan şuur- bilinç alemidir) ko iner ve bunu kurban et der . bıdı bıdı
koç ise var sandığı benliğidir.

burada sözlerime son verirken din ile ilgili bir şey olurken işin hikaye kısmıyla da ilgilenebilirsiniz ya da bütün anlatılan şeylerin bir metafor olduğunu bilip işaret yollu anlatıldığını anlarsınız ve aslında anlatılanın ardındaki asıl manayı keşfedersiniz.

her gördüğünüz sakallıyı dedeniz sanarsanız işiniz zor.

din de dahil olmak üzere her şeyi araştırın sorun sorgulayın.
herkes kendi yaptıklarının sonucunu yaşıyor veya yapmadıklarının.
1 Betim Daha