1979 yılında iktidara gelen saddam hüseyin ırak’ın devlet başkanı olarak görev yapmıştır. arap milliyetçiliği ve arap sosyalizminin önemli bir lideri haline gelen saddam hüseyin israil hükümetine koyduğu tavırla da arap dünyasında saygınlık kazandı. 11 eylül 2001 tarihinde amerika birleşik devletleri’nde yaşanan terör eylemlerinin ardından saddam hüseyin amerika’nın hedefi olmuştur. 2006'da idam edilmiştir.
(biyografi. com)
amerikan'nın özgürlük getirdiği güzel ırak ilinin eski başkanı.
amerika eğer özgürlük getirecekse üç şeye dikkat eder.
su
doğal zenginlik
stratejik önem.
ırak iran savaşının başlangıcı da aslına şu an içinde olduğumuz büyük ortadoğu projesinin ilk adımlarına bir tanesiydi. direkt iranı alaşağı edip olayı toptan bitirmekti amaç. o dönemlerde türkiye uysal bir ülkeydi.
ırak bölgenin en iyi su rezervlerini sahip ülkelerden biri. bizden bile iyiler. hem petrol hem de şu zengini bir ülke. hal böyle olunca ırak 'a özgürlüğün gelmesi çok uzun sürmedi.
ırak' in kuveyt 'e saldırması sadece bölgesinde şu an olan olayların yani suudilerin ve avanelerinin çevre ülkelere zarar vermeye başlaması ve amerikan yandaşlığıydı.
saddam önce avrupaya yanaştı ve petrol ticaretini euro üzerinden yapmak istedi ve saydığım şu, zenginlik ve stratejik durumu yüzünden devrildi. o gün saddam'a düşman olan herkes şimdi mumla arıyor ırakta. aynısı libya için de geçerli.
ırak, iran savaşı öncesi çok modern ve gelişmiş bir ülke olmasına rağmen sıradan belli seküler anlayışlarını altında kaldı.
körfez savaşı olduğunda bugün olacakların hepsi belliydi.
gelen gideni aratır sözünün ırak politika dünyasındaki karşılığıdır.
amerika nın oyununa gelen ırak halkının gelmiş geçmış en ünlü lideri!
deneme