beynin cinsiyeti

beynin cinsiyeti

beynin cinsiyeti

beynin cinsiyeti

beynin cinsiyeti
beynin cinsiyeti

bilimsel bir araştırmaya göre beynin de bir cinsiyeti olduğu belirlenmiş. beynin cinsiyetinin fiziksel cinsiyetten bağımsız olarak hormonların etkisiyle oluştuğu belirtilmiş. bu hormon testesteron. yani kız bebek anne karnındayken fazla testestorana maruz kalırsa beyni cinsiyet olarak erkek oluyor. tersi durumda, yani erkek bebek anne karnında daha az testestorana maruz kaldığında beyin cinsiyeti dişi oluyor.

peki beyninizin cinsiyeti erkek mi dişi mi? bunun cevabı için ellerinize bakmanız gerekiyor. özet cevabı şu şekilde; sağ elinizin yüzük parmağı işaret parmağınızdan daha uzunsa erkek beyinli, daha kısaysa dişi beyinlisiniz. eşit görünüyorsa biraz daha matematiksel işlemlerle saptama yapmak gerekiyormuş.

uzun cevap da şu şekilde ;


" analizlerde eli bir tarayıcıda tarayıp özel bilgisayar programları ile hesaplama yapılır. sağ elde yapılan ölçümler daha belirleyici olurken diğer yöntemde ölçüm avuç içinden yapılır. ilk olarak işaret parmağına bakılır. parmağın elle birleştiği kısma (resimde a harfi) yakından bakılırsa tam sınırda bir ya da birbirine yakın 2 çizgi görülür. eğer 2 çizgi varsa ölçüm alttakinden itibaren yapılır. b noktası ise işaret parmağının tepe noktasını ifade eder. bir cetvel aracılığıyla a ve b noktaları arasındaki mesafe ölçülür. ne kadar hassas ölçülürse sonuç o kadar doğru çıkar. işaret parmağı için yapılan işlemlerin aynısını yüzük parmağı için de yapılır. hesaplama sonucunda yüzük parmağı, işaret parmağına göre ne kadar uzunsa anne karnında o kadar fazla testosterona maruz kalındığı anlamına gelir. yani o kadar erkek beyinlisinizdir. ama kadın ve erkek beyninin de dereceleri olduğundan bunun öğrenmek için bölme işlemi yapılır. cetvel aracılığıyla elde edilen ölçümler ile işaret parmağının uzunluğu yüzük parmağı uzunluğuna bölünür. ölçüm önemli olduğundan virgülden sonraki üç basamak da kullanılır. oranın anlamı ise aşırı uçtaki erkek ve dişi beyin arasındaki oranlar yer alır. ırklar arasında farklılıklar olmakla beraber genel anlamda 0,970 oranının altına inildikçe erkek beynine, 1,000 ve üzerine çıkıldıkça da kadın beynine doğru bir gidiş söz konusudur. aradaki değerler ise (0,980 ve 1,000 arası) ırklara ve coğrafi bölgelere göre çeşitlilik gösterdiğinden net bir yorum yapılamayabilir. "

beynin cinsiyeti hormonlara göre belirlendiği gibi diğer genetik yapıda aynı şekildedir. zira bütün anlatılan et beyinle ilgili olarak düşünüldüğü için kısıtlıdır.
bir insanın cinsiyeti genetik ihtiyaçlar ve hayatın gerekliliklerine göre şekillenir.

aksine beyni sadece tuzlar ve minerallerden oluşmuş bir et yapı olarak düşünmek beyni sadece kısıtlamaktan başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.
beynin algısı cinsiyetsizdir ta ki hormonlar devreye girene kadar. hormonlar ve genetik insanın cinsiyetini belirler. davranışları da dış etkenler yani çevresinin davranış şekilleri kişinin cinsiyetinden bağımsız olarak hareket eder. erkek gibi davranan kadın veya tam tersi olabilir.

erkeğin erkek gibi davranışına veya kadının kadın gibi davranışına kim ne zaman ve nasıl karar verdi bunu kimse bilemez.

sağ el yüzük parmağımın, işaret parmağımdan daha uzun olması neticesinde erkek beyinli olduğumu rivayet eden durumdur.

ne kadar doğrudur? bir kadının erkek beyinli olması ne ifade eder? yıllar boyunca karşıt cinslerimle daha sağlam arkadaşlıklar kurabiliyor olmam buna bir örnek midir? uzmanlardan cevap bekleniyor.

deneme