kadın koruma dernekleri hakkında

kadın koruma dernekleri hakkında

kadın koruma dernekleri hakkında

kadın koruma dernekleri hakkında

kadın koruma dernekleri hakkında
kadın koruma dernekleri hakkında

Kadın koruma dernekleri pek çok ilde, kadınların her alanda yaşayabileceği mağduriyetlerine maddi ve manevi destek olabilmek adına kurulmuş kurumlardan oluşmaktadır. türkiye’nin en utanılası gerçeklerinden biri olan şiddet birçok kadının başına gelebiliyor.

bunun yanı sıra ülkemizde on binlerce kadın taciz, tecavüz, zorbalık gibi durumlarla karşı karşıya kalıyor. bu koşulların önüne geçmek için ise türkiye’nin hemen her kadın haklarını korumak amacıyla dernekler kurulmuştur.

Kadın koruma dernekleri görevleri neler? şiddet gören bir kadına nasıl yardım edilir?

Kadın koruma derneklerinin görev ve sorumlulukları bir hayli kapsamlıdır. bu derneklerin kadının kalkınmasını sağlayabilmek ve mağduriyetlerini gidermek amacıyla var gücü ile çalışmaktadır. bu anlamda bu kurumlar kadınlara maddi, manevi, sosyal ve hukuki açıdan destek sağlayarak, hemen her konuda danışmanlık yapabilecektir.

Kadın koruma dernekleri arasında yer alan kurumlar şiddet, taciz, tecavüz ve zorbalık başta olmak üzere birçok konuda mağduriyet yaşayan kadınları destekleyebilecektir. günümüzde kadının en çok karşılaştığı problemlerden belki de en önemlisi şiddettir.

ekonomik özgürlüğü bulunmayan ve hakkını arama konusunda bilgi sahibi olmayan yüzlerce kadın, şiddete boyun eğmek zorunda kalmaktadır. bunun yanı sıra şiddetin beraberinde meydana gelen kadın ölümlerinin büyük bir kısmı ise kadının koruma dernekleri hakkında bilgi sahibi olamayışı sebebiyle ortaya çıkmaktadır.

Kadın koruma dernekleri nelerdir? kadın hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları nelerdir?

daha öncede belirttiğimiz gibi Kadın koruma dernekleri adı altında hizmet veren pek çok kuruluş bulunmaktadır. genellikle istanbul ve ankara merkezli olan bu kuruluşların, diğer illerde de şubeleri bulunmaktadır.

bu kuruluşların tüm şubeleri sistemli bir şekilde hareket etmekte ve kadınların birçok açıdan ihtiyaçlarına yanıt olabilecektir.

Kadın koruma dernekleri içerisinde bulunan ve hemen her kadının ulaşabileceği kuruluşlar şu şekildedir;
• mor çatı kadın sığınağı vakfı
• kadınlarla dayanışma vakfı ( kadav)
• kadın cinayetlerini durduracağız platformu
• kadın meclisleri derneği
• kadın dayanışma vakfı
• kamer vakfı,
• şiddeti önleme ve rehabilitasyon derneği ( imdat)
• kadınlara hukuki destek merkezi
• amazon kadın ve yaşam derneği,
• kadın haklarını koruma derneği

https://www.okuhaber.com/kadin-koruma-dernekleri-kadina-yonelik-siddette/

deneme